Mode gaat vintage – een gids voor vintage kleding

Iedereen is het dragen van vintage stijl van het meisje op de grote straat om een lijst beroemdheden. Zelfs high street winkels zijn nu na pak met hun eigen reeksen van vintage geïnspireerde kleding. Maar waarom is vintage kleding zo populair is en hoe kun je de vintage look?

Vintage kleding wordt beschreven door Trudie Bamford, auteur van Viva Vintage (Carroll & Brown) als kleding gemaakt tussen 1920 en 1970. Alles wat vóór 1920 is antiek en iets na is retro. Hoewel veel mensen gebruik maken van vintage als een term om kleding te beschrijven die zijn niet nieuw. De populariteit van vintage kleding is momenteel enorm met grote aantallen mensen het bezit van minstens een paar items van vintage kleding en sommige mensen alleen maar het dragen van vintage kleding. Beroemdheden hebben de populariteit van vintage aangewakkerd door het dragen van vintage designer kleding zoals Julia Roberts in haar vintage Valentino jurk, gedragen voor de Oscars in 2001. In de High Street Oasis en Next hebben ook hun eigen vintage geïnspireerde kleding met gelijkaardige stijlen en kleuren als kleding uit verschillende tijdperken van de mode.

v

De populariteit van vintage kleding is waarschijnlijk te wijten aan drie factoren. De individualiteit van vintage stukken is een echte attractie voor veel mensen. Het assortiment van kleding op de grote straat volgt bijna altijd de seizoenen trends. Je bent veel minder kans om iemand met dezelfde of een soortgelijke outfit als je vintage kleding te dragen zien. Velen zullen een belangrijk stuk van vintage kleding of een accessoire te gebruiken om een outfit gekocht op de grote straat een individueel tintje te geven. Vintage kleding is ook populair gebleken zo veel houden van de mooie, gevoelige en gedetailleerde ladylike stijlen die gevonden kunnen worden bij het kopen van vintage kleding. Veel vintage kleding liefhebbers hebben een grote interesse in de geschiedenis van de mode en het vinden van vintage kleding is een interessante hobby.

Key looks zoals de 1940’s Dior New Look regelmatig inspireren ontwerper en high street belangrijkste collecties stroom en degenen die vintage kleding te dragen hebben het voordeel van het dragen van de ‘real thing’. Tenslotte is de schoonheid van vintage kleding is vaak in de kwaliteit van het kledingstuk. De vintage kleding die de tand des tijd heeft doorstaan en is erin geslaagd op een redelijke en wearable conditie te blijven zal meestal van een superieure kwaliteit te veel kleren in massa geproduceerde in de huidige tijd. Kleding gemaakt voor 1960 is waarschijnlijk handgemaakt en kwaliteit natuurlijke materialen zoals zijde en wol werden gebruikt als door de mens gemaakte en synthetische materialen waren niet beschikbaar. Stijlen en trends van kleding veranderde niet zo vaak als zij nu doet dus kleren werden gemaakt om lang mee.

Het kopen van vintage kleding kan een tijdrovende bezigheid zijn. Het vinden van het juiste item kost tijd. Er zijn veel winkels die gespecialiseerd zijn in vintage kleding, kringloopwinkels en rommelmarkten zijn ook goede jachtvelden. Het internet biedt een uitstekende bron voor het vinden van vintage kleding. eBay is schatkamer voor vintage kleding en je kunt vaak een echt koopje als je kijkt hard genoeg. Er zijn ook veel online vintage winkels die het gemakkelijker maken om het item dat u zoekt te vinden, maar zijn waarschijnlijk een beetje meer betalen voor het privilege.

Een woord van waarschuwing, er zijn een aantal belangrijke valkuilen om op te letten bij het kopen van vintage kleding. Niet automatisch vertrouw de verkopers beschrijving van het item. Controleer indicatoren van de leeftijd van de items zoals metalen ritsen en knopen in plaats van plastic op kleding pre-1950, zal kleding met zorg instructie label na 1970. Bij het kopen van designer vintage je nodig hebt om je onderzoek te doen om te zorgen dat het item dat u koopt echt is. Het ook belangrijk om de kwaliteit van eventuele vintage kleding die je wilt kopen overwegen. Bij het online kopen van je zult niet in staat zijn om de kwaliteit zo moeten ook de belangrijkste vragen te stellen om ervoor te zorgen dat u tevreden met uw aankoop bent beoordelen. Vanwege de aard van vintage kleding, zal het in wisselende omstandigheden. Slijtage kan variëren van het eenvoudig op te lossen traan langs een naad of kleine mot gat om minder wenselijk oksels zweet vlekken.

Tenslotte dimensionering kan een probleem vormen bij het kopen van vintage kleding. Maten hebben heel veel veranderd door de jaren heen en een maat 12 item uit de jaren 1950 kan nu het equivalent van een kant 6 of 8 zijn. Het is ook mogelijk dat kleding gekrompen in de was waardoor het nog kleiner dan verwacht. Indien het onmogelijk is om het item op gebruik te proberen een meetlint om te meten en vraag de verkoper om hetzelfde te doen met de kleren.

Als het je lukt om de mooie vintage item dat je echt van te vinden, kijk na het goed. Controleer het type materiaal en uit te vinden hoe het moet worden gereinigd. Bij twijfel neem het mee naar een professionele stomerij. Bewaar zorgvuldig gebruik van zuurvrij vloeipapier voor zeer delicate items en mottenballen / cederhout voor wol.

het kiezen van de juiste stijl van galajurk of avondjurk

Als u op zoek naar een galajurk of avondjurk dan zult u weten dat er vele stijlen, ontwerpen en kleuren om uit te kiezen. Formele toga’s, of meer ontspannen valkparkiet jurken die zijn korter en hebben een meer informele sfeer kan alles mooi in de juiste instelling op de juiste event. Het type gebeurtenis u het bijwonen van de aard van de jurk je moet kiezen dicteren. Hier zijn enkele voorbeelden van evenement waar een avondjurk of cocktailjurk nodig. Deze lijst zal u helpen beslissen welke stijl van toga goed voor je zal zijn.

2014-galajurk

Bruiloften

Bruiloften vereisen jurken die er goed uitzien tijdens de dag en in de avond. Dit zijn momenten waarop je ook het seizoen moet nemen en plaats te houden ook. Zo zal een zomerse bruiloft, dat de vorm van een tuinfeest en feesttent ontvangst neemt zich meer lenen voor een lichtere meer samenvatting jurk, en niet een zware zijden avondjurk. Ook zou een formele bruiloft in de in een high-class hotel of een kasteel ‘s avonds beter geschikt zijn voor een prachtige avondjurk in zijde of taft. Denk na over de stijl van de bruiloft u deelneemt. Dit zal u helpen beslissen over de juiste kleding te dragen.

Feest

Een feest is een speciale gelegenheid voor een jonge vrouw. Nogmaals, het zal afhangen van wat er wordt georganiseerd, maar de meeste feest oproep voor een hoog niveau van formaliteit in termen van de dress code. De mannen zullen in smokings, chic pak, diensten uniform of kilts. De vrouwen moeten kunnen komen in de klassieke formele avondjurken of korter cocktailjurken. Informele jurken zijn niet goed voor een feest.

outdoor evenementen

Deze zijn iets meer ontspannen en dus kun je een kijkje nemen op kortere jurk, of jurken gemaakt van lichtere meer pure materialen. Je zou ook kunnen kiezen voor meer kleuren. Overwegen het kiezen van een jurk van de heldere roze, oranje, blauw, groen en zelfs lichter pastel kleurenpaletten. Vermijd donkere kleuren zoals zwart, bordeaux, emerald groen of donker marine blauw.

Verjaardagen en andere familiefeesten

Feesten en partijen tot een familie gelegenheid te vieren of een speciale dag is vrij relaxed. Maar het is leuk om een ​​sprankelende cocktail jurk te kiezen als de partij in de avond. U kunt ook kiezen voor donkere kleuren als de partij is later op de dag ook.

Neem een ​​kijkje op een aantal tijdschriften of online gaan en vinden van een goede leverancier van goed gemaakte cocktail jurken, galajurken en avondjurken. Websites als bridesire.nl hebben een breed scala voor u om uit te kiezen en het zal je een veel duidelijker beeld van de stijl die je hebt om uit te kiezen en het type van de jurk het beste bij uw figuur en kleuren geven.

Het kiezen van de juiste jurk voor een speciale gelegenheid is niet moeilijk, maar het vergt wel tijd en denken. Een goede avond jurk is een investering en niet iets dat goedkoop is gekocht, vooral als je wilt een die goed is gemaakt en mooie duidelijke. U kunt nog steeds waar voor uw geld en een aantal geweldige koopjes te vinden, maar waarom geld uitgeven aan de verkeerde jurk? Je zult nooit meer dragen. In plaats daarvan, neem de tijd om zorgvuldig te kiezen, en dan zul je er prachtig uit, voelt heerlijk en hebben een jurk die u lief te hebben en te koesteren voor vele jaren.